Stockholm Prides resultat för 2014: 1,4 miljoner

Sandra Ehne

Efter ett starkt 2014, med ett resultat om 1,4 miljoner kronor, satsar Stockholm Pride nu inför 2015 års festival. Den ideella föreningen Stockholm Pride gör varje år Sveriges största återkommande evenemang, i helgen genomförde föreningen sitt årsmöte.

Med ett starkt resultat i ryggen, och stort fokus på strategi och stabilitet, har föreningen rekryterat 2014 års festivalchef Christian Gerdes även för 2015 och valt Sandra Ehne som ordförande för ytterligare ett år.

– Det känns fantastiskt att ladda om för sommarens festival, med ett starkt resultat och ett publikrekord i ryggen. Nu har vi möjlighet att vässa och bredda festivalen ytterligare för att vi ska nå ännu fler, säger Sandra Ehne, omvald ordförande för Stockholm Pride, och fortsätter:

– Tillsammans fyller vi gatorna, manifesterar, firar och debatterar för en öppnare värld. Det vi gör är oerhört viktigt och jag är både stolt, glad och peppad att gå in ett nytt år tillsammans med den nya styrelsen.

-Besökarna kommer känna igen mycket från 2014 års festival nu i sommar, vi kommer att fortsätta satsa på samarbetet med hbtq-communityaktörer och utveckla satsningar som Pride Ung*. Vi planerar för ytterligare ett år på Östermalms IP. Vi ser fram emot en stark festival och fortsatt ekonomisk stabilitet, säger Christian Gerdes, festivalchef för Stockholm Pride

Stockholm Pride antog en verksamhetsplan med målsättningar för 2015-2017, med en tydlig agenda om att vara öppen och tillgänglig för alla hbtq-personer och vara en ännu starkare kraft i hela Stockholm.

Styrelsen 2015 består av:
Sandra Ehne, Ordförande – Omval
Sanna Tenggren, kassör – Nyval
Britta Dahlroth, ledamot – Nyval
Christian Valtersson – Vald sedan tidigare
Freddy Grip, ledamot – Nyval
Lars Vaste Andersson – Vald sedan tidigare
Maria Gustafsson – Nyval
Mattias Kristoffersson – Omval
Victor Harju, Ledamot – Vald sedan tidigare

*Pride Ung är en avgiftsfri och alkoholfri del av Stockholm Prides verksamhet som riktar sig till HBTQ-personer i åldern 13-29 år.

Kontakt: Sandra Ehne, Ordförande, 0766232515