Årets tema för Stockholm Pride är ”Gör slut”

Sandra Ehne

– Det är dags att göra slut med normer som håller oss tillbaka. Det betyder att vi ska göra slut med homo-,bi-, transfobin och heteronormen. Vi ska tillsammans våga vara oss själva, säger Sandra Ehne, ordförande i föreningen Stockholm Pride.

Stockholm Pride vill skapa utrymme för dig att bli tillräckligt modig och stark för att kunna göra slut med det som just du vill eller behöver göra slut med. Så gör slut med dina fördomar och fira en vecka av kärlek och trygghet med oss den 27 juli till 1 augusti.

– Att göra slut med det som håller oss tillbaka är en fortsättning på kampen för att bli sedd för den man är och gör att vi tillsammans kan bli starkare. Det räcker inte att HBTQ-personer får gifta sig, kampen förs nu vidare, i vardagen, fortsätter Sandra Ehne

Inom HBTQ-communityt kan vi vara väldigt olika, men det som förenar oss är just kampen för att skilja sig från normen. Även i HBTQ-världen har vi våra fördomar, stereotyper och normer att göra slut med.

Det är fortfarande många som inte vågar vara öppna på jobbet, säga ifrån mot

homo-,bi-, transfobin på fikarasten eller berätta vad man gjorde i helgen.

Presskontakt:
Sandra Ehne, ordförande
070 270 15 25

Joanna Ljunggren, presschef
070 450 39 34