Ebba Busch Thor frågades ut av RFSL Ungdom och RFSL

Ebba Bush Thor

Hörsalen på Kulturhuset Stadsteatern var minst sagt fullsatt och förväntansfull när Kristdemokraternas partiledare, Ebba Busch Thor frågades idag ut av RFSL och RFSL Ungdom på Pride House. Stockholm Pride hann få en exklusiv intervju med Busch Thor efteråt.

”Samhället är större än staten. Lagstiftningen kan bara förändra samhället till en viss gräns. För att få goda normer och värderingar att slå rot måste man också arbeta tillsammans med det civila samhället.” säger Ebba Busch Thor i en kort intervju för Stockholm Pride

På agendan stod bland annat ett stort block om transpolitiska frågor, bistånd och asyl men även frågor som äktenskap och samvetsfrihet kring abort för sjukvårdspersonal diskuterades.

”En borgerlig HBT-politik kämpar för alla människors rätt att vara den person man är, snarare än att identifieras som tillhörande en viss grupp.” sa Ebba Busch Thor.

Busch Thor utgick från en försiktighetsprincip, men var tydlig med att det finns en öppenhet inom partiet för att t.ex. sänka åldersgränsen för byte av juridiskt kön för transsexuella.

Bland annat togs frågan om tillfälliga eller permanenta uppehållstillstånd upp. Busch Thor underströk att hon personligen tycker att PUT är en bättre lösning och att Kristdemokraterna fortfarande driver linjen. Gällande asylrätten betonade Ebba Busch Thor att den inte ska inskränkas

”Alla människor i behov av skydd ska få skydd.” avslutar Ebba Busch Thor.