Nu släpps programmet för Pride House

Pride House Debatt

Stockholm Pride släpper nu programmet för årets Pride House. Bland de över 200 programpunkterna återfinns både högt och lågt. Allt från queertango och VM i dildokubb till föreläsningar om transinkluderande retorik i det öppna klassrummet och hur är det att leva med hiv idag.

Kultur- och demokratiministern, utbildningsministern, biståndsministern och justitieministern kommer alla att bli utfrågade av RFSL och RFSL Ungdom. Amnesty International gör slut med diskriminerande lagar och Öppna Moderater Stockholm gör slut med staten. Ung Vänster lär ut feministiskt självförsvar och RFSU Stockholm frågar sig vart T:et i landstinget har tagit vägen.

Mentor Sverige kommer att föreläsa under rubriken ”Från helvete till harmoni – Hur du kan stötta din ungdom” om hur man som vuxen kan stödja sitt barn om barnet inte passar in i den heteronormativa mallen. Rainbow Gospel arrangerar gospelworkshop och under hela tisdagen och onsdagen ordnar RFSL och RFSL Newcomer ett asylforum, där allt från Dublin-förordningen till vad som händer efter asylprocessen skall diskuteras.

Pride House pågår 27 till 31 juli på Kulturhuset Stadsteatern.

Hela programmet för festivalen hittar du här: http://program.stockholmpride.org/