Utfrågning av Alice Bah Kunke

Alica Bah Kunke

RFSL och RFSL Ungdom höll under måndagen en utfrågning av HBTQ-minister Alice Bah Kunke.

På agendan stod bland annat situationen för asylsökande HBTQ-personer, slopat 18-årskrav för byte av juridiskt kön och hur polisen kan etablera ett än högre förtroende för att fler ska våga anmäla hatbrott.

”Situationen för asylsökande i Sverige är inte acceptabel” sa Bah Kunke.

Det var ett avslappnat och hjärtligt samtal i Pride House på Kulturhuset Stadsteatern som lockade till en del skratt och spontana applåder – inte minst när Alice Bah Kunke lovade att driva på för HBTQ-frågor i regeringen.

”Förvänta er att jag kommer att driva på. Miljöpartiet är det mest HBTQ-vänliga partiet och det kommer vi att gå till val på 2018.” sa Alice Bah Kunke, HBTQ-minister.