Highlights onsdag

Pride House Highlights 

Vem bestämmer hur avklädd du får gå på stan? Vem bestämmer att du är för tjock eller för smal? Och hur fungerar det att det är vården som bestämmer när du är tillräckligt säker i din könsidentitet för att få genomgå en könskorregering? Under onsdagen lyfter Stockholm Pride tillsammans med dig frågor om vem som bestämmer över din kropp, den tredje frågan under årets tema Vem bestämmer? (http://vembestammer.se/). Vi skapar en plats för dig att ställa frågor och delta i en diskussion om din kropp och om din makt att bestämma över den.

Under hela onsdagen finner du RFSL Newcommers i Studion. De finns på plats och skapar ett asylforum, en mötesplats där bland annat rätten till asyl för HBTQ-människor diskuteras och hur du bemötts som asylsökande HBTQ-person i Sverige. Lyssna eller dela med dig av dina erfarenheter.

Klockan 13:00 startar RFSL och RFSL Ungdom en BBQ om HBTQ i Hörsalen. På menyn finner du Stockholms landstingspolitiker, redo att svara på frågor och diskutera kring hälsa, föräldraskap och olika strategier för en jämlik vård. Ett seminarium om Stockholm idag och om Stockholm i framtiden.

SVEROK vill lyfta frågan Vem bestämmer över spelen? och ifrågasätta varför spel är så cishetronormativa som de är. Vem bestämmer egentligen att det ska vara så? Vem bestämmer när spel blir bra för HBTQ-spelare? Med sig har de en panel av kunniga, erfarna människor från communityn, media och industri som tillsammans kommer diskutera problematik, våld, lösningar och makt i spelens värld, med fokus på HBTQ-spelare.

Pride City Highlights 

I Rosenlundsparken på Södermalm kommer det anordnar RFSL en kostnadsfri träff för regnbågsfamiljer, kl 13:00–15:00. Både barn och vuxna är välkomna. Ingen föranmälan behövs! Håll utkik efter en stor regnbågsflagga för att hitta gruppen. Träffarna anordnas även samma tid och plats på torsdag den 28 juli och fredag den 29 juli.

Är du intresserad av att studera Bibeln ur ett queerperspektiv? Vill du veta mer om hur Matteus är den queeraste av evangelisterna och inte drar sig för att låta Jesus utmana både könsnormer och maktordningar? Då bör du ta dig till Bagdad café på Medelhavsmuseet där Queerförbundet Olivträdetkommer att hålla queera bibelstudierkl 18:00–19:30. I onsdagens text (Matt 22:15–33), som inspirerat feministteologer alltsedan Fredrika Bremer, väcks frågan om det finns kön i himlen.
Gruppen är öppen för alla, oavsett vad en tror på eller om en läser Bibeln ofta, sällan eller aldrig. Texten får tala för sig själv, och allas erfarenheter och tolkningar är lika mycket värda. Alla är välkomna: inga förkunskaper, ingen föranmälan.

För första gången har Moxy bokat upp hela härliga båten Patricia för Moxy Pride Wednesday. Let love always rule, varmt varmt välkomna! I Schlagerbaren (den lilla baren i aktern med litet dansgolv, ni vet den som brukar bli väldigt het), där spelar DJ Snygg-Jessica W Sandberg från klockan 23. På stora dansgolvet i fören däremot, finns det för allra första gången någonsin en kille i DJ-båset! DJ Ronny från QX spelar mellan klockan 23:00-01:30, därefter fortsätter DJ Fride fram till klockan 05:00. Just på onsdagar kör Patricia dessutom ett fint erbjudande hummer i matsalen och om du nämner Moxy när du bokar bord erbjuds guldkant på menyn.

Pride Park Highlights

Äntligen är det dags för invigningsgalan i Pride Park. Evelina Olsén framför årets Pride-låt och Siavosh Derakhtis berättar om sitt viktiga arbete mot rasism och antisemitism.

Under galan kommer kvällens konferencier Sanna Bråding att lotsa besökarna genom en uppsjö av spännande akter. Allt från klassiker som ABBA-låtar av The Choir till rykande färska toner från DJ-gruppen Virgo Crew med Katja Gustafsson i spetsen kommer att ljuda i parken.