Highlights torsdag

Pride House Highlights

I och med årets tema Vem bestämmer? lyfter Stockholm Pride även underfrågan vem bestämmer i sängen? Panelen på plats består av personer som är taggade på att diskutera kring vad för normer det finns inom sex. Vem bestämmer vad som är bra sex? Vem bestämmer om sex är en privat sak? Och får det endast ske hemma i sängen? 12:00 drar panelen och Stockholm Pride igång den fjärde frågan, vi vill ha dig på plats!

I hörsalen har RFSL, RFSU och Hiv-Sverige samlat representanter från flera politiska partier för att du ska kunna ställa dina frågor om hur de ser på smittskyddslagen idag. Hur mycket vet egentligen våra politiker om hiv, och hur kan de och vi förändra lagen? Det här kommer bli en intressant debatt som är otroligt viktigt, kom och ställ dina frågor till politikerna för att kunna påverka.

Avsluta din torsdag inne på Pride House i hörsalen där RFSL och RFSL Ungdom under ett seminarium möter rikspolischefen Dan Eliason. Frågor om hat, hot och trakasserier emot hbtq-personer kommer lyftas och diskuteras. Kan förtroendet för polisväsendet i Sverige från hbtq-personer öka och hur tänker Dan Eliason att polisen ska jobba för det?

Pride City Highlights

Är du en mästare på golf? Isåfall har du idag möjlighet att bli Pridemästare Pride masters där vi  tävlar på fantastiska Ågesta golfklubbs 18-hålsbana. Du kan anmäla dig i tre olika handicapklasser och en elitklass där alla deltagare är med.

På Södra bar, Södra teatern får du möta stjärnor från alla hörn av drag-världen i en häftig blandning av seminarium, workshop och som avslutas med en show där du får vara en av stjärnorna i en kollektiv dragshow.

Vill du föra eller följa, oavsett vilket så har du möjlighet att prova på queertango undervisad av Charlotte Rivero som i år firar 16 års-jubileum  för förarkurser för tangoföljare. Kom till skånegläntans dansbana i Rosenlundsparken kl 18.00-19.00.

Har du tröttnat på slagkraftiga refränger och glittriga divor? I så fall spelar Torget allt annat än schlager och Eurovision-musik i kväll. Boka bord för middag eller kom in på en öl eller drink om du vågar vägra schlager.

Pride Park

På torsdag är det dags för en av prideveckans höjdpunkter – Schlager!  Kvällen bjuder i år på en stor schlagergala signerad Richard ”Rille” Hante. Kvällens värdar, Shirley Clamp,Claes-Johan ”CJ” Larsson och Behrang Miri kommer att lotsa publiken genom ett fullspäckat program sprängfyllt av schlager, show och gala!

Kvällens program är fyllt med artister som får schlagerkvällen att glittra lite extra. Från folkkära artister som Lill-Babs och Anna Book till Velvet, The Moniker och schlagerdrottningarna Lili & Susie som kan få vilket schlagergolv som helst att svänga. Kvällen bjuder också på flera namn från Eurovision, som ryske Sergey Lazarev, favorittippad från vårens tävling i Globen, israeliske Hovi Star och norska Hungry Heartssom spelats flitigt på dansgolven. Även spanska Barei kommer och får golvet att svänga!

Andra artister under kvällen är Bracelet, Erik Linder och Velvet. Dessutom kommer kvällen att bjuda sjuttiotalsikonerna Baccara för att dra upp stämningen med äkta disco från the days (och platåskor?). Kvällen kommer också att bjuda publiken på en hel del överraskningar!