Pride Park öppnar och invigning

Foto: Katriina Mäkinen

Highlights Pride Park

Onsdagen är kommen, vilket betyder att Pride Park äntligen låser upp sina grindar! Och vi har laddat upp med saker att göra, höra och se från öppning klockan 15:30 till 00:00.

Den storslagna invigningsgalan är ledd av Admira Thunderpussy som bland annat gästas av årets invigningstalare Aleksa Lundberg och årets prideartist Thomas Sekelius. Scenen har såklart sällskap av massor av tält att besöka och undersöka. Redan 15:30 kickar Swedavia igång med Karaoke och tävling i sitt tält, och håller på ända till stängning.

På scenen Regnbågen kliver Pernilla Hammargren upp och kör stand-up. Efter att ha briljerat förra året i parken är hon tillbaka och laddad att få er att skratta och tänka till i 40 minuter. Samma scen intas klockan 20:00 av popbandet Konflikten som består av Amanda Fröhling Lind, Karin Andersson och Lindis Ekström. Med sin musik utmanar de normer, men är framförallt otroligt skönsjungande.

Kinkykvarteret är nu en lika självklar del i parken som regn en svensk sommar. Självklart öppnar de samtidigt som resten av parken med bland annat Prova på hörna med Club Sade klockan 15:30 som är öppen hela kvällen. En timme senare presenterar Peer Rope Stockholm några av Sveriges skickligaste repartisterKinkykvarteret invigs i år klockan 20:30 av läderflatan Helene Delilah. I samband med invigningstalet är Wish och SLM inbjudna med sina motorcyklar.

Highlights i Pride House

Kom till Pride House på onsdag och ta del av diskussioner kring hbtq-certifikat inom förskolan och samkönat föräldraskap, eller njut av ett brett utbud av filmer och föreställningar!

Dagen inleds klockan 12:00 med bland annat panelen Redo. Vad blir DITT nästa steg? som hålls av Stockholm Pride. Gästerna består av Ulrika Westerlund, Christian Valtersson och Aleksa Lundberg.

Vill du lära dig mer om livet som lesbisk småbarnsförälder kan du lyssna på forskaren Anna Malmquist som presenterar sin forskningsstudie klockan 13:00 på Galleri Underlandet. Föreläsningen riktar sig både till småbarnsföräldrar och till professionella som möter barn och familjer i yrket. Är du intresserad av att veta mer om hur barn påverkas av hbtq-frågor? Följ då upp med panelen Medarbetares och förskolechefs perspektiv i en hbtq-certifierad förskola klockan 14:00 på Klarabiografen.

Hur representeras hbtq-ungdomar i dagens tv-serier? Hur skiljer det sig från övrig representation av hbtq-folk i media? Kom förbi Foajé 3 klockan 13:00 och lyssna på Kuppproduktion och TVdags samtal så får du kanske svar på dessa frågor och många fler.

Nationalmuseum håller till på House mellan klockan 15:00 – 17:00 och låter dig träda in i konsten med hjälp av green screen teknik. Så varför inte ta tillfället i akt och förevigas i den queera konsthistorien! Bilderna kan du få med dig hem via utskrift eller e-mail. Efter det kan killar som gillar att dansa med killar delta i Bachata for Boys, en dansworkshop som hålls av QueerSalsa Stockholm klockan 16:00 i Galleri 3.

Upplev en överraskande klassåterträff i teatern Artikel 3 av Stolt scenkonst, klockan 16:00 i Studion. Där får vi följa Sissela, Lukas och Emma genom högstadiet med hjälp av återblickar. Hur har de utvecklas genom vuxenlivet, växte alla upp som dem förväntade sig? Vill du sen fortsätta på teater och film temat visas kortfilmen VI SKULLE BLI BRA FÖRÄLDRAR, som tar upp komplexiteten i förhållanden och att skapa familj genom värdgraviditet. Filmen följs av ett panelsamtal med RFSU.

Hur kan politiken formuleras för att inkludera könsöverskridande uttryck och inte enbart fokusera på benämningarna ”man” och ”kvinna”? Stockholms universitet diskuterar frågan i sin föreläsning. Onsdagens Pride House fortsätter sen in på kvällen då Riksteatern presenterar pjäsen Landet Inuti klockan 18:00 i Kilen, en föreställning om ”människor som simmar mot strömmen där flödet av berättelser är som starkast”.

Highlights i Pride City

Starta upp lillördag med Rainbow Breakfast på Clarion Amaranten, en klassisk start på varje Pridedag. Efter att du fyllt magen med lyxig frukost kan du åka iväg till Farsta Strand där Pride Masters 2017 anordnas, en färgsprakande golftävling. Kom ihåg att anmäla dig på deras hemsida.

Högalids församling öppnar upp sina dörrar klockan 10:00 för alla som vill och kan komma på deras öppna förskola. Klockan 11:00 är det sångstund och utöver det finns det pyssel att pyssla med och lekar att leka. Eller så kan ni bara sitta och prata och fika när de mindre plaskar i barnpoolen.

Onsdagskvällen fylls såklart med massor av möjligheter för dans och fest. Tangoverkstan.se styr upp en tangokurs med Charlotte Rivero. Här lär du dig både att följa och föra. Efteråt tar de sig till Årstaviken för att dansa intill det glittrande vattnet. Känner du istället för att dansa mer fritt kanske Katja Gustafssons Tjejfest på Hard Rock Café är det optimala. Kvällens tema är Burlesque och innehåller massor av uppträdanden.

Men det här är såklart bara några av alla små guldkorn som händer under onsdagen i City, dagen är full av saker att göra så se till att ställa klockan!

Kontakt:
Alf Kjeller
E-post: [email protected]
Tfn: 010-2203410