Torsdag på Stockholm Pride

Highlights Pride Park

Klockan 18.00  är det  Opera sing-a-long med Rickard Söderberg i samarbete med Sveriges Radio P2. Med sig har Rickard Kerstin Avemo, Teresia Bokor och Matilda

Klockan 20.00 är det dags för Pride Parks schlagerkväll. I år är det Claes-Johan ”CJ” Larsson och Elisabeth Andreassen som guidar er genom uppträdanden av bland annat Ace Wilder, Hanne Krogh, Lotta Engberg, Dinah Nah, Poli Genova och Bobbysocks.

Highlights Pride House

Torsdagen är dagen med flest programpunkter på Pride House. Bland annat har Arbetsförmedlingen  ett samtal tillsammans med arbetsgivare om hbtq-frågor, likabehandling och rekrytering. Met Nuoret Panoramascenen och pratar om hur det är att vara en minoritet i en minoritet. Ett föredrag av två queera tornedalingar om att tillhöra två identitetskulturer samtidigt, språk, kultur och att vara queer.

RFSL håller ett seminarium klockan 13.00 –  Hur kan vi göra nätet till en tryggare plats för oss själva och för andra?

Mellan 14:00 och 18:00 hålls tre föredrag om med fokus på skrivandet. Under rubriken Skrivstuga för hbtq-perspektivet talas det om transpersoner i historien, hur hetero en person kan vara och om queera minnen från Uppsala. Samtalet är ett samarbete mellan Nationalmuseum och Wikimedia, Historiska museet, Livrustkammaren, Upplandsmuseet och The Unstraight Museum.

Kan rap ifrågasätta könsroller? Kan rap kämpa för HBTQ-rättigheter? Musikern Petter Wallenberg diskuterar dessa frågor tillsammans med rapparna Jwl B och Mista Majah PQueer Rap Seminarie, en blandning av uppträdande, seminarium och samtal.

Klockan 15:00 Stolt scenkonst visar Stolt scenkonst upp det känslosamma teaterverket Dom ska hitta oss tillsammans. Pjäsen berättar historien om den svenska sångerskan Ulla Billquist som begick självmord år 1946 och kvinnan som gick därifrån.

Highlights Pride City

Är du oinvigd eller vill back to basics kan du komma och lyssna på Förstå hbtq klockan 13:00 – 14:45 hos SEB i Kungsträdgården. Seminariet tar upp grundläggande begrepp, konsekvenserna av samhällets normer och tips för ett öppnare och mer accepterande samhälle.

Alla våra nördar, hör upp, hela dagen mellan 10.00 – 22.00 kan du spendera på QueerCon som arrangeras av QueerNördarna på Brygghuset.

Mer information

Mer information om Stockholm Pride och hela programmet för veckan finns på vår hemsida: stockholmpride.org

Presskontakt:
Alf Kjeller
E-post: [email protected]
Tfn: 010-2203410