Stockholm Pride Parade 2022. Foto: Nils Carmel

Festivalen

Stockholm Pride är enligt föreningens stadgar till för dem som känner sig delaktiga i och respekterar den kultur som har sina rötter i homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queers liv. Detta manifesterar föreningen genom att varje år arrangera kulturfestivalen Stockholm Pride. Festivalen består av Pride House, Pride Park, Pride Parade samt Pride Ung/Pride Family. På denna sida kan du läsa mer om de olika delarna av festivalen.

En vägg på Clarion Hotel Stockholm är täckt utav en färgglad reklamskylt för Pride House. Till vänster syns en regnbågsfärgad skylt "room for all"
Pride House 2019 på Clarion

Pride House

I Pride House värnar vi om det demokratiska samtalet och vikten att mötas, reflektera bakåt och blicka framåt. Stockholm Pride är en plattform där organisationer, föreningar, företag, politiska partier och individer kan mötas och utbyta erfarenheter och prata om frågor och utmaningar för HBTQ+-communityt just nu. Här hittar du också workshops, författarsamtal, debatter och konstgalleri.

Pride Park

I Pride Park har vi fantastiska artister, utställare, restauranger och barer för musik och fest. Pride Park är på många sätt festivalens hjärta, där festivalbesökare, utställare, artister och volontärer samlas för att tillsammans skapa Stockholms största festival! I festivalområdet kan du äta och dricka gott, träffa nya och gamla vänner eller se olika uppträdanden på Stora scenen eller de andra scenerna.

Foto: Nils Carmel
Foto: Lars Bohlin

Pride Parade

Pride Parade i Stockholm är Skandinaviens största Prideparad med ca 50 000 deltagare och
500 000 i publiken. Det är en glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek för mänskliga rättigheter och en demonstration för allas rätt att älska och vara den de vill. Paraden tågar genom centrala Stockholm.

Pride Ung / Pride Family

Pride Ung är till för alla ungdomar 13-25 år och erbjuder en mötesplats med spännande programpunkter där du som HBTQ+-ungdommar kan träffas. Pride Ung bjuder på föreläsningar och temadagar. Pride Family som riktar sig till hela familjen, gammal som ung. Hos Pride Family är alla välkomna! 

På Lava, Kulturhuset Stadsteaterns rum för ung kultur, kan du mellan 14-25 år göra pins, måla, låna böcker, trycka tröjor och mycket mer. Lava finns i Kulturhuset på våning 4 och är öppet nästan varje dag året runt!

Foto: Frida Harenvall
Foto: Nils Carmel

Bilder från 2022

Du har väl inte missat alla härliga bilder från festivalen 2022?

Partners

Platinum partners

Nordic Choice Hotel Logo

Silver partners

Nordea logotyp
Familjs Jurist logotyp

Bronze partners

Parade supporters

Supporters

Junglemap logga

Mini supporters

SAP logga