Foto: Tim Bieler

FAQ

Här kan du läsa de vanligaste frågorna och svaren för Stockholm Pride – föreningen, festivalen och annat runt organisationen. Hittar du inte svaret på din fråga här är du välkommen att kontakta oss via sociala medier, så återkommer vi med svar!

Frågor om sommarfestivalen

Jag har en biljett från tidigare år, men festivalen blev ju inställd. Kan jag återanvända biljetten för festivalen i år? 

Om man vid 2019 till 2021 års festivaler svarade på mejlet från Tickster att man vill flytta sin biljett till nästa festival, så kommer man att kunna använda sin biljett i sommar. Alla biljetter för 2019 flyttas automatiskt över till 2022, om man inte svarade alls på utskicket. Vid frågor gällande flyttning av biljetter, kontakta Tickster.

De som hade en ungdomsbiljett köpt, men som hunnit bli över 26 år, ska ha blivit kontaktade och kan ändra sin biljett till vuxen (man ska ha fått ett mejl som uppmanar till att ladda ned biljetten på nytt, vilket nu efter uppgraderingen ger en vuxenbiljett). Det är viktigt att uppgradera biljetten, eftersom det inte går att se i kassan när biljetten köptes och hur gammal personen var vid tillfället. Vid frågor gällande ändring till vuxenbiljetter, vänligen kontakta [email protected].

Om man, efter genomförd festival i år, inte hämtat ut sin biljett, så kommer de inte längre kunna användas.

När är pridefestivalen i Stockholm?  

År 2023 äger festivalen rum vecka 31, alltså den 31 juli till 6 augusti.

Jag vill vara volontär, hur gör jag?

Du kan läsa om att bli volontär, vilka volontärsområden som finns och anmäla dig på vår volontärssida.

För vidare frågor gällande engagemang och volontärsarbete kan du mejla [email protected] 

Can I volunteer if I don’t speak Swedish?  

You are very welcome to be a volunteer at Stockholm Pride even though you don’t speak Swedish. However, what and where you can be involved may be affected. You can read more about volunteering at this page, and for more information please contact [email protected].

Jag är samarbetspartner/community-aktör/artist och önskar medverka vid något av era evenemang, hur gör jag?

Har du frågor eller funderingar kring medverkan i festivalen, vänligen kontakta oss på [email protected] så återkommer vi till dig.

Jag och min organisation vill vara partners för att stödja Stockholm Pride, hur gör vi?

Vi erbjuder flera spännande former av samarbeten under 2023. Du kan läsa mer om de på vår partnersida. Kontakta [email protected] för ytterligare information. 

Frågor om föreningen

Hur har organisationen Stockholm Pride påverkats av pandemin? Vad händer med er ekonomi? 

Föreningen Stockholm Pride har påverkats märkbart både när det gäller vår volontärstyrka och vår ekonomi. Våra intäkter är i huvudsak kopplade till sommarfestivalen, men vi har under många år byggt upp en viss ekonomisk stabilitet för att stå redo att hantera situationer som denna.  

Hur ser föreningens styrelsen och festivalledningen ut just nu?

Styrelsen väljs ut på årsmötet. Nuvarande styrelse och ledning kan du se här.

Övriga frågor

Vi driver politiska frågor, kan vi få stöd från Stockholm Pride?

Stockholm Pride är till för dem som känner sig delaktiga i och respekterar den kultur som har sina rötter i homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queerapersoners och intersexpersoners liv. I övrigt är Stockholm Pride är partipolitiskt och religiöst obundet.