Foto: Tim Bieler

FAQ

Här kan du läsa de vanligaste frågorna och svaren för Stockholm Pride – föreningen, festivalen och annat runt organisationen. Hittar du inte svaret på din fråga här är du välkommen att kontakta oss via sociala medier, så återkommer vi med svar!

Frågor om sommarfestivalen

När är pridefestivalen i Stockholm?  

År 2023 äger festivalen rum vecka 31, alltså den 31 juli till 6 augusti.

Varför höjer ni priserna på biljetterna?

Biljettpriserna för festivalen har gått upp och ned under de år som festivalen anordnats, men vi har faktiskt inte höjt priserna sedan 2012. Inför jubileumsfestivalen höjer vi priserna, både för att möta de utgifter vi har, men också för att kunna anordna en bättre och roligare festival.

Får barn vara med på festivalen Stockholm Pride?

Festivalen Stockholm Pride är till för alla, och det inkluderar självklart även barn och familjer. När det gäller Pride Park är vår policy att barn under 15 år ska medfölja en ansvarig vuxen (över 18 år), och går då in gratis i parken. Barnbiljetten ska alltid innehålla mobilnummer till ansvarig vuxen person. Från 15 års ålder kan man köpa ungdomsbiljett och kommer då in själv i parken.

Dessutom ska barn under 13 år använda hörselkåpor om de befinner sig i ljudkonen från scenen för att skydda hörseln.

Jag vill vara volontär, hur gör jag?

Du kan läsa om att bli volontär, vilka volontärsområden som finns och anmäla dig på vår volontärssida.

För vidare frågor gällande engagemang och volontärsarbete kan du mejla [email protected] 

Jag är samarbetspartner/community-aktör/artist och önskar medverka vid något av era evenemang, hur gör jag?

Har du frågor eller funderingar kring medverkan i festivalen, vänligen kontakta oss på [email protected] så återkommer vi till dig.

Jag och min organisation vill vara partners för att stödja Stockholm Pride, hur gör vi?

Vi erbjuder flera spännande former av samarbeten under 2023. Du kan läsa mer om de på vår partnersida. Kontakta [email protected] för ytterligare information. 

Jag har en fråga gällande medverkandet av en viss person/politisk grupp/annan specifik grupp

Föreningen Stockholm Pride är politiskt och religiöst obundet, och vi ämnar att alltid möta alla som vi själva vill bli bemötta – inkluderande och accepterande. Med detta sagt så tar vi ställning mot de som inte delar eller respekterar vår värdegrund.

Under planeringen inför varje festival tas detta i hänsyn, och vi överväger omsorgsfullt vilka som kommer, eller inte kommer, att vara en del av våra plattformar. För mer information, vänligen kontakta [email protected], så återkommer vi till dig!

Frågor om föreningen

Hur har organisationen Stockholm Pride påverkats av pandemin? Vad händer med er ekonomi? 

Föreningen Stockholm Pride har påverkats märkbart både när det gäller vår volontärstyrka och vår ekonomi. Våra intäkter är i huvudsak kopplade till sommarfestivalen, men vi har under många år byggt upp en viss ekonomisk stabilitet för att stå redo att hantera situationer som denna.  

Hur ser föreningens styrelsen och festivalledningen ut just nu?

Styrelsen väljs ut på årsmötet. Nuvarande styrelse och ledning kan du se här.

Övriga frågor

Vi driver politiska frågor, kan vi få stöd från Stockholm Pride?

Stockholm Pride är till för dem som känner sig delaktiga i och respekterar den kultur som har sina rötter i homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queerapersoners och intersexpersoners liv. I övrigt är Stockholm Pride är partipolitiskt och religiöst obundet.

Min organisation/mitt företag skulle vilja att Stockholm Pride delade något i sina kanaler, går det?

Stockholm Pride annonserar eller delar inte material på våra kanaler (sociala medier, hemsida osv.) kring andra organisationer eller företag. Detta är reserverat för de företag och organisationer som är våra partners. I våra olika partnerskap ingår synlighet i våra kanaler, och är du och din organisation/ditt företag intresserade av att synas tillsammans med oss så är ni mer än välkomna att läsa mer här, och kontakta [email protected] för mer information kring partnerskap och synlighet.