Pride Parade

Pride Parade i Stockholm är Skandinaviens största Prideparad med tiotusentals deltagare och en jättestor publik längs paradvägen. Det är en glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek för mänskliga rättigheter och en demonstration för allas rätt att älska och vara den de vill. 

För att delta i paraden finns Ordningsregler för alla säkerhet. Stockholm Pride har också en värdegrund som alla deltagare och organisatörer följer.

Paradväg

Stockholm Pride Parade 2023 går av stapeln lördagen den 5 augusti klockan 13:00. Starten kommer att ligga på Norr Mälarstrand för att sedan slingra sig igenom hela vår vackra huvudstad den ca 4,5 km långa vägen till Östermalms IP. Paradvägen brukar ta ca 2 timmar att gå. 

Stadshuset – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen – Östermalms IP.

De rekommenderade publikplatserna är längs Vasagatan och Kungsgatan upp till Hötorget, samt Stureplan till Stadion. Undvik Kungsgatan mellan Sveavägen och Birger Jarlsgatan p.g.a. vägarbete som gör det otroligt trångt och dåligt med utrymme för publik. Tillgänglighetsplatser finns vid Tegelbacken och vid Stureplan.

Paradvägen markerad i grönt.
Foto: Hampus Haara

Deltagande och anmälan

För deltagande i ekipage i paraden krävs en anmälan. Deltagande för enskilda personer är helt öppet och du kan ansluta var och när som helst där du känner dig hemma i paraden, det är bara att hoppa in längs vägen!

Anmälan öppnar snart.

Vid frågor, kontakta [email protected].

Pride Parade 2023