Magnus Skogsberg Tear är årets regnbågssångare 2023

Magnus Skogsberg Tear framför Regnbågssången i samband med invigningen utav Stockholm Prides 25-årsjubileum i Pride Park. 

Traditionsenligt är en för Stockholm Pride specialskriven version av ”Ovan regnbågen”, ”Regnbågssången”, en del av onsdagens program i Pride Park. Texten är skriven utav Calle Norén och låten framfördes första gången år 2000. 

  • Det är viktigt att ”Ovan Regnbågen” lever vidare i Pride-sammanhang, och också kan stå för en önskan och hopp att det ska finnas en bättre plats för alla HBTQ+-personer, i hela världen. För frihet, öppenhet och medmänsklighet, säger Magnus Skogsberg Tear, årets regnbågssångare. 

Sången presenteras i samarbete med Posithiva gruppen, och i samband med den hålls en tyst minut för att hedra de som inte längre finns med oss.  

  • Pride är party, men Pride är också allvar och aktivism. Det får vi aldrig glömma. Det är oerhört viktigt att hedra de som gått före och de som inte längre finns med oss, särskilt ett jubileumsår som detta. Ni finns i våra tankar. Vi hoppas och tror att Regnbågssången når er och kommer beröra alla, säger Fredrik Saweståhl, ordförande Stockholm Pride. 

Magnus Skogsberg Tear framför tillsammans med gitarristen Mikael Sundin Regnbågssången onsdag den 2 augusti i Pride Park på Östermalms IP. Stockholm Pride firar i år 25 år med ett storslaget jubileum på temat ”Fira mångfalden”. 

Foto: Peter Knutson