Foto: Nils Carmel

Kirsty Armstrong och Kathryn LeRoux ansluter som paradutropare

Paradutroparna som förgyller paraden genom att guida publiken och presentera årets ekipage har sedan 2008 varit ett uppskattat inslag i Stockholm Pride Parade. I år firar Stockholm Pride 25 år med temat ”Fira mångfalden” och kompletterar med två nya paradutropare – Kirsty Armstrong och Kathryn LeRoux.

Kirsty Armstrong är programledaren som helhjärtat satsar på standup och fått utmärkelsen ”årets kvinnliga standup-komiker”. Kathryn LeRoux är känd som skådespelare och snabbt stigande standup-stjärna som också står bakom klubben Cosmic Comedy i Stockholm. Kirsty Armstrong och Kathryn LeRoux kommer bjuda på många skratt vid Tegelbacken.

Skådespelaren och dragartisten Robert Fux, senast aktuell som programledare för ”Drag Race Sverige”, kommer tillsammans med Tasso Stafilidis, som förutom att vara skådespelare och teaterchef även är verksamhetschef för West Pride, även i år samla storpublik vid Stureplan.

Jag hoppas på en parad av ändlös kraft i regnbågens alla glittrande färger. Mer än någonsin måste vi visa omvärlden och varandra att kärleken alltid vinner över hatet!”, säger Robert Fux.

En av Sveriges mest kända och omtalade operasångare Rickard Söderberg, som tillsammans med Robert Fux och Tasso Stafilidis varit paradutropare i över tio år, agerar paradstartare vid Norr Mälarstrand.

I paraden samsas allt det som Pride handlar om – politik och mänskliga rättigheter på största allvar står sida vid sida om glädje, dans och fest. Paradstartare är ett av de vackraste hedersuppdrag en kan få, och jag lovar att lotsa alla genom den ljuvliga paraden, oavsett om en går i sitt favoritekipage eller står vid sidan om och hejar på”, säger Rickard Söderberg.

Det ska bli oerhört kul och spännande att få vara med om årets Stockholm Pride Parade. Jag hoppas och tror att vi får en fantastisk uppslutning och en minnesvärd dag när Stockholm Pride fyller 25 år. Det är ett tillfälle som få borde vilja missa.”, säger Fredrik Saweståhl, ordförande Stockholm Pride, och fortsätter ”Årets uppställning av paradutropare är bara det ett skäl att haka på och gå i paraden för då får du höra dom alla från start till mål!

Stockholm Pride Parade går av stapeln 5 augusti med start vid Norr Mälarstrand och avslutas vid Pride Park på Östermalms IP. Vi längtar efter att se hur alla ekipage manifesterar årets tema ”Fira mångfalden” och det efterlängtade 25-årsjubileet!

Foto omslagsbild: Nils Carmel
Foto Kirsty: Viktor Andersson
Foto Kathryn: TV4
Foto Rickard: Andreas Paulsson
Foto Tasso: Privat
Foto Robert: Matilda Rahm