Petra Marklund gör årets Stockholm Pride-låt 2023!

Stockholm Pride har storslaget 25-års jubileum och Petra Marklund firar 20 år som artist – tillsammans sprider vi budskapet om att kärleken måste segra, genom årets låt ”Ocean of Love”. 

”Ocean of Love är min discohyllning till pridepubliken och handlar om havet av kärlek som finns därute. Och om att våga låta sig falla fritt trots alla vrickade omständigheter. Det finns så mycket njutning. Den är till för oss. Nu dyker vi i!”, säger Petra Marklund.

Stockholm Prides jubileumsår med temat ”fira mångfalden” kommer, förutom att vara en storslagen fest, belysa både historiska hjältar i kampen för hbtq+-rättigheter, och sätta fingret på dagens och morgondagens utmaningar för hbtq+-communityt.

”Jag kan inte tänka mig ett finare uppdrag. Jag känner mig hedrad och kommer ge mitt hjärta med snören på. Också ett tack för all kärlek jag fått ifrån det här communityt under alla år! Jag hoppas att alla kommer känna det genom musiken!”, säger Petra Marklund.

”Vi är jätteglada att vi kan samarbeta om Årets Låt med en av Sveriges största artister, Petra Marklund. Extra passande att vi gör det i år när Stockholm Pride fyller 25 år och Petra firar 20 år som artist. ’Ocean of Love’ är en låt vi tycker passar årets tema om att fira den mångfald som finns i vårt community”, säger Fredrik Saweståhl, ordförande Stockholm Pride.

”Ocean of Love” är skriven av Petra Marklund, Peter Kvint, Maria Smith, John de Sohn, och Niklas Bergwall. Låten släpps till alla streamingplattformar den 28 juli.

Petra Marklund kommer förutom att framföra årets låt även uppträda i Pride Park på lördagen den 5 augusti med ett särskilt jubileumsnummer. Redan nu kan du läsa QX härliga intervju med Petra inför festivalen!

Fotograf omslagsbild: Daniela Spiroska