Foto: Cecilie Johnsen

Stockholm Pride byter medlemsregister inför 25-årsjubileum

Tidigare har vi på Stockholm Pride manuellt hanterat våra medlemmar i SharePoint listor och tagit betalt för medlemskap genom att sälja medlemskap “biljetter” via samma system som vi sålt biljetter för festivalen. Detta har lett till flera manuella processer och oklarhet kring användandet utav medlemsdata. Vilket i många fall inneburit att medlemmar inte alltid fått den insikt, information och enkelhet att ta hand om sitt medlemskap som de förtjänat.

Det var en bra lösning för oss de första åren, det funkade och löste det grundläggande problemet. Men det är nu dags att gå vidare, idag finns många bättre lösningar som både skapar mervärde för oss som organisation, men ännu viktigare, skapar värde för alla våra medlemmar.

Från och med 2023 kommer alla våra medlemskap hanteras genom Memlist. För medlemmar är det enkelt att registrera sig, det börjar med att de anger sitt personnummer och därefter hämtas och hanteras deras information automatiskt och säkert utav systemet. För de som önskar går det också att registrera sig helt utan personnummer.

Det nya medlemsregistret innebär att medlemmar själva kan gå in och hantera sitt medlemskap, de kan anmäla sig till kommande evenemang och förnya medlemskapet inför kommande år.

Med det nya medlemsregistret och alla våra medlemmar hoppas vi skapa en närmare relation, skapa en kommunikation mellan föreningen och våra medlemmar så att vi ännu bättre kan främja och existera för oss alla som känner sig hemma i HBTQ+ gemenskapen.

Du kan läsa mer om medlemskap och själv bli medlem för både dig som som privatperson, företag eller förening på vår sida för medlemskap.