Tone Sekelius designar årets dogtag för Stockholm Pride

Årets dogtag 2022 designas av Tone Sekelius. Dogtagen skapas inspirerat av årets tema ”Dags att bekänna färg”.

Tone Sekelius blev nyligen historisk som den första transpersonen i Melodifestivalen. Redan 2017 gjorde hon årets låt ”One more in the crowd” för Stockholm Pride. Idag, Trans Day of Visibility, är vi otroligt glada att presentera Tone som årets designer.

Foto: Kristian Pohl

”Jag känner mig så glad och ärad att få designa årets dogtag. Att bekänna färg är för mig att till hundra procent äga sig själv och leva det liv man vill och förtjänar – att visa sina sanna färger. Det är något av det viktigaste vi kan göra här i livet, och det hoppas jag kunna fånga med årets dogtag!”, säger Tone Sekelius, designer av årets dogtag 2022.

Dogtagen är en accessoar som årligen designas av en HBTQ+-profil exklusivt för Stockholm Pride och det aktuella året. De 6 000 första med festivalbiljett erhåller en dogtag, och likaså festivalens alla volontärer. Många festivalbesökare har samlat på dem sedan Stockholm Pride startade 1998, och de första åren fungerade den t.o.m som entrébiljett!

Stockholm Pride bjuder senare i år in till ett spännande releaseevent där dogtagen kommer att presenteras, men redan nu går det alltså att köpa en veckobiljett till festivalen, eller anmäla sig som volontär, för att vara garanterad ett exklusivt exemplar.

Den som även hoppas på att få dansa loss i Pride Park till succélåten ”My way” kommer inte behöva bli besviken, hälsar Tone.

Med koden ”Tone22” får du nu och fram till påsk 15% rabatt på din biljett – köp den här.