Världsstjärnan Agnes klar för Stockholm Pride – gör sin första festivalspelning i Europa på 8 år

Efter sitt bejublade framträdande under World Pride 2023 står det nu klart att världsstjärnan Agnes gör sin första festivalspelning i Europa på 8 år under Stockholm Pride. Fredagen den 4 augusti står hon på scenen i Pride Park när Stockholm Pride firar 25-årsjubileum med temat ”Fira mångfalden”. 

– Vi är otroligt glada att Agnes kommer till Stockholm Pride för att fira festivalens 25-årsjubileum. Agnes har länge varit en drömbokning för oss, och vi är ser så mycket fram emot att återigen välkomna Agnes till Pride Park”, säger Mia Modin, festivalchef Stockholm Pride.

Agnes har sedan debutalbumet 2005 gjort en lysande karriär och fick sitt stora internationella genombrott för 14 år sedan med låten ”Release Me”. Hennes musik har spelats världen över, toppat den amerikanska Billboardlistan och har flera hundra miljoner streams på Spotify.

– Det ska bli underbart att spela i Sverige igen och känns fint att det är just på Stockholm Pride. Det är ett event som betyder mycket för mig och för hela hbtq+ communityt. Mina texter och min musik handlar mycket om frihet och känns som det kommer på ett vackert sätt understryka allt det som Pride står för. Jag ser fram emot att dela denna upplevelse med publiken. Det kommer att bli oförglömligt och magiskt, säger Agnes. 

År 2021 släppte Agnes sitt senaste album ”Magic Still Exists”, där många låtar grundar sig i det Stockholm Pride manifesterar – kärlek, frihet, och att få vara den du är.

– När världsartister som Agnes står inför vår glittrande pridepublik är det inte bara en vanlig spelning, det blir också en viktig markering för mänskliga rättigheter och att stå upp för allas lika värde. Jag ser fram emot att se hela Pride Park släppa loss i sann discoanda”, avslutar Mia Modin, festivalchef Stockholm Pride.

Andra artister klara för fredagen är Viktor Norén, Linnéa Henriksson, Storm Dunder, Yari Blue och Hampus Carlsson.

Idag släpper vi ett begränsat antal fredagsbiljetter till rabatterat pris – du hittar dem här:

Foto:
Foto: Fredrik Etoall