Anmälan till Stockholm Pride Parade 2024 har öppnat

Välkommen till Stockholm Pride – där glädje, gemenskap och kärlek sätter tonen för vår fantastiska festival, och inte minst paraden, med årets tema Starkare tillsammans!

Med årets tema vill vi påminna om de allra viktigaste principerna av vårt community och i förlängningen även en av de grundläggande principer som den svenska demokratin vilar på: alla människors lika värde, alla människors rätt att vara den en är och alla människors rätt att älska den en vill. Vi ställer upp för varandra. Vi höjer våra röster för de som tystas och utsätts. Vi är starkare tillsammans.

Den 3 augusti 2024 kl.13:00 på Norr Mälarstrand är det dags att måla regnbågsfärger över Stockholm, så ladda upp redan nu för att fira denna fantastiska högtid med oss och skapa minnen för livet!

Stockholm Pride Parade är Skandinaviens största prideparad med tiotusentals deltagare varje år, och med en enorm publik längs med paradvägen. Paraden är en glädjefylld och färgglad manifestation för mänskliga rättigheter, och en demonstration för allas rätt att älska och vara den de vill. Ett tillfälle att fira olikheter och omfamna kärleken i alla dess former. Tillsammans med er, alla deltagare och alla åskådare gör vi denna parad möjlig – varje år! Tillsammans är vi starkare, och tillsammans skapar vi magi!

Praktisk information

Paraden sker den 3 augusti 2024 med start kl. 13.00 på Norr Mälarstrand och målgång vid Östermalms IP.

För deltagande med ekipage i paraden krävs en anmälan. Deltagande för enskilda personer kräver ingen anmälan: det är helt öppet och du kan ansluta var och när som helst längs med paradvägen.

Anmälan stänger den 31 maj 2024 kl. 23.59.