Foto: Daniel James

Allt du behöver veta om Stockholm Pride 2021

Årets tema: Nyckeln till frihet

Årets låt: Fabulous med Devotion

Årets dogtag: är ett smycke i mässing designad av Peter Englund exklusivt för Stockholm Pride. I linje med årets tema ger den friheten att bära den som du själv vill, bland annat som nyckelring eller halsband. Dogtagen kostar 225 kronor och kan köpas på Pride House och Pride Stage.

Du som inte har möjligheten att köpa en dogtag på plats under festivalen kan reservera här för att köpa online!

Biljetter: tickster.se

Program: program.stockholmpride.org

Pride Stage, torsdag och lördag, 18.00-20.00

I år håller Pride Stage till på stora scenen inne på Södra Teatern. Publik släpps in inne i salongen enligt restriktioner men hela scenprogrammet streamas också på storbildsskärm på Mosebacketerassen, på hemsidan och på sociala medier.

Torsdag 5/8 är det invigning med bland andra Alice Bah Kuhnke och RFSL Newcomers som invigningstalare. Därefter sker den traditionsenliga Schlagerkvällen under ledning av Gabriel Forss och Tobias Karlsson, artister för kvällen är bland andra Dotter, Tommy Körberg, Andy E, Clara Klingenström, Tess Merkel, Malou Prytz och Lisa Ajax.

Lördagkvällen 7/8 på Pride Stage är en avslutningsgala med artister från HBTQ-communityt, ledd av den fenomenala dragartisten Admira Thunderpussy. Artisterna som medverkar är Devotion (Årets Pride-artister) Patrik Jean, Melanie Wehbe, Cherry Wilder, Sylve & Julia Alfrida, Kristian Kaspersen, Mandy Rich, TEEO och ILIC.

Mosebacketerassen öppnar kl 12.00 varje dag med fri entré, efter 16.00 är det 18-års gräns. Kom i god tid för att säkra din plats!

Pride House, torsdag – lördag, 12.00-18.00

Pride House hittar du på Clarion Stockholm i Skanstull och har som vanligt ett späckat program av seminarier och samtal men också konstutställningar och queer-pardans.

Några höjdpunkter ur programmet är invigning på torsdag kl 12.00 med invigningstalare bland andra Ann Christine Ruuth, panel med RFSL om hat som hot mot samhället, Posithiva Gruppen om HIV-stigma, Svenska Kyrkan om hur kyrkan kan vara inkluderande och HBTQI Amnesty Stockholm om communityn världen över.

Hela programmet för Pride House hittar du här

Pride Fair, torsdag – lördag, 12.00-18.00

Årets nyhet Pride Fair är en marknad med utställare från hela HBTQ-communityt. Här hittar du hantverk, utställare från Kinkykvarteret, boksigneringar och alla accessoarer du kan tänkas behöva för din pride. Pride Fair ligger också på Clarion Stockholm i Skanstull och har fri entré.

Pride Parade, lördag 12.00-14.00

Årets parad blir en hybrid av digital livesändning och reportage från en flygande reporter som hälsar på när olika delar av HBTQ-communityt firar sin egen parad. Sändningen från Södra Teatern leds av Rickard Söderberg som kommer att guida oss genom två timmar firande och manifestation för våra rättigheter. Invigningstalare för paraden är Lina Axelsson Kihlbom. Livestreamen kommer att blanda inskickade Pride-hälsningar från hela Sverige, med organisationer och bekanta ansikten.
Det kommer också att bjudas på tal, underhållning i form av bland annat årets officiella Stockholm Pride-låt, historiska inslag med tillbakablickar, och nya överraskningar. Sändningen kan ses på Stockholm Prides hemsida och i sociala kanaler.

Pride Ung, torsdag, fredag 13-18,  lördag, söndag 11-16
Pride Ung håller till på Lava i Kulturhuset vid Sergels torg och är till för dig 13-25 år. Här kan besökare trycka på textil, göra pins, måla naglarna i regnbågsfärger, fotografera sig i selfiestudion eller skapa en banderoll till paraden.
Veckan kommer också bjuda på en kurs i digitalt skapande av Hello World, en cosplaytävling med QueerNördarna och visning av webinar från försvarsmakten. Nytt för i år är att ungdomar i åldern 10 till 13 år kommer att kunna delta i aktiviteter som erbjuds av Salong 1013. För alla programpunkter och anmälan till Hello Worlds kurs och Queernördarnas cosplaytävling, se hela programmet för Pride Ung här!

Pride City måndag – söndag

I programmet för Pride City finns både digitala och fysiska event runt om i Stockholm. Stadsvandring i spåren av Mian Lodalens roman Lisa och Lily, utställning om HBTQ-livet i historien till sjöss på Sjöhistoriska museet, allsång med Andy E på Mariatorget och sing-a-long med Rikard Söderberg i Kungsholms kyrka.

Pride Citys program

Kinkykvarteret

I år är Kinkykvarteret representerat med föreläsningar i Pride House, med utställare på Pride Fair och med ett event på lördagkvällen på Södra Teatern.

Kinkykvarterets program