Stockholm Pride presenterar stolt Heineken® som ny huvudpartner.

Stockholm Pride kan nu välkomna Heineken® som ny huvudpartner. Samarbetet är treårigt och ambitionen är att tillsammans utveckla Stockholm Pride som festival, mötesplats och plattform. Målet är att jobba tätt tillsammans för att driva frågor som inkludering och för att hylla mångfald.

Inför den tjugofemte upplagan av Stockholm Pride går Heineken® nu in som huvudpartner till festivalen. Sponsorskapet är treårigt där Heineken®, tillsammans med Stockholm Pride, vill stötta och synliggöra grupper som ofta inte syns och lyfta fram nya, mindre initiativ inom hbtq+ -communityt. 

– Vi är otroligt stolta över att få bli en del av Stockholm Pride. En ideell förening som drivs av brinnande eldsjälar som utför detta viktiga arbete vid sidan av sina vanliga jobb. Med vår gedigna erfarenhet av att driva festivaler i världsklass hoppas vi dels kunna bistå med expertis kring utveckling av festivalen, dels bidra med intäkter så rörelsen kan fortsätta att drivas och utveckla sitt arbete året runt. För oss på Heineken® och Spendrups känns det oerhört viktigt att gå bortom barriärer, främja olikheter och alltid jobba för inkludering, säger Björn Mannervik, Marknadschef på Spendrups.

Stockholm Pride

 I år blir Stockholm Pride en 25-årsfest med tema ”Fira mångfalden”. Ett tema som dels syftar till att hylla alla som bidrar till ökad mångfald och dels syftar till att rikta uppmärksamhet mot det förtryck som finns mot hbtq+-personer i olika delar av världen, men också de problem som fortsatt finns i Sverige. Med hjälp av Heineken® hoppas Stockholm Pride kunna dra nyttja av kunskaper som leder till en mer stabil organisation och en starkare förmåga att driva de viktiga hbtq+-frågor som är grunden till Stockholm Prides existens och för att fortsätta vara en viktig mötesplats och plattform för människor samt olika aktörer.

– Vi är mycket glada och stolta över samarbetet med Spendrups och Heineken®. Samarbetet innebär att vi får utveckla Pride tillsammans med en partner med mycket gedigen erfarenhet kring hur man genomför och utvecklar festivaler, vilket är en bra kombination med den nu 25-åriga erfarenhet vi har själva. Spendrups samarbetade med Stockholm Pride redan från början, när liknande partnerskap var mindre självklart för många företag. Tillsammans ser vi fram emot att få fortsätta fira mångfalden, säger Fredrik Saweståhl, ordförande för Stockholm Pride.

Om Spendrups och Heineken® 

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. I deras breda sortiment finns, utöver Heineken, varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Loka, Trocadero, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet. 

Företagets engagemang inom Pride sträcker sig globalt. Deltagandet har sedan länge funnits i hemstaden Amsterdam där verksamheten, tillsammans med olika delar inom organisationen, årligen varit en märkbar del av festivalfirandet genom stadens kanaler. 2019 startade anställda på Heineken® ”Open & Proud (HOP) ” – ett initiativ som sträcker sig genom företagets olika delar och vars syfte är att främja en öppen och inkluderande arbetsplats. Initiativet är globalt och har varit delaktiga i evenemang under Pridefestivaler i bland annat Storbritannien och Frankrike.

Heineken® är världens mest internationella bryggeri. Koncernen har en portfölj med mer än 300 internationella, regionala, lokala och specialvarianter av öl- och cidersorter. Heineken®  är engagerade inom innovation, långsiktiga varumärkesinvesteringar, disciplinerat försäljningsutförande och effektiv kostnadshantering. Genom ”Brewing a Better World” är hållbarhet inbäddad i verksamheten. 

www.spendrups.se

Stockholm Pride
[email protected]

Stockholm Pride är Nordens största Pridefestival. Sedan 1998 arbetar vi med syftet att synliggöra hbtq+-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, transpersoner, queerpersoner och de könsuttryck som finns inom hbtq+-rörelsen. Föreningen Stockholm Pride är en ideell organisation. Allt arbete inom föreningen sker på volontärbasis. Under 2023 arrangeras festivalen Stockholm Pride 31 juli – 5 augusti.